Kisakuvaus: Tarmon omat kisat 3.12.2019

14.2.2020

Helsingin Tarmo on toiminut Vuosaaren urheilutalossa vuodesta 1988 alkaen.


Helsingin Tarmon painijat ovat harjoitelleet Vuosaaren Urheilutalolla jo vuoden 1988 syksystä lähtien. Vuosaaren ryhmiä ovat nassikkapainijat kolmesta kuuteen vuoteen ja painikoulussa koululaiset ja sitä vanhemmat painijat. Myllypuron Liikuntamyllyssä puolestaan harjoittelevat kadetit, juniorit, miehet, kuntopainijat ja myös naisten oma kuntopainiryhmä. Tarmossa jokainen painija harjoittelee oman taitotasonsa, motivaation ja ikänsä mukaisessa ryhmässä. 


Hyvää yhteishenkeä joulukuun omissa kisoissa


Helsingin Tarmon painijaosto järjesti omat painikilpailut Vuosaaren urheilutalon painimolskilla 3.12.2019. Näissä kilpailuissa kaikilla seuran painijoilla oli halutessaan mahdollisuus osallistua. Kilpailijat punnittiin ensin ikäryhmittäin. Näin valmentajat pystyivät tekemään mahdollisimman tasaväkiset ja sopivat sarjat.


Ennen ottelujen alkua valmentaja Jerry Pitkänen piti huolen, että jokainen kilpailija lämmitteli riittävästi. Painissa on erityisen tärkeää saada lihaksisto lämpimäksi ja vetreäksi ennen otteluja, venyttelyjä unohtamatta!  Alkulämmittelyn myötä kilpailujännityskin hellittää.


Ari Myllynen kertoi rauhallisesti kilpailijoille painin säännöt ja painiajan. Lapset painivat kaksi minuuttia kerrallaan ja isommat painijat kolme minuuttia. Nuorimmat kilpailijat olivat kolmevuotiaita ja painiotteluita kertyi kaikkiaan reilut parikymmentä. Maattotuomarina toimi Omid Ayyar ja päätuomarina Ilpo Seppälä. Kuuluttajan tehtäviä hoiti Juha Pitkänen.

Kilpailulaji oli vapaapaini. Otteluissa nähtiin upeita suorituksia niskalenkistä, puikkauksesta ja vyörytyksestä aina jalkakaatoihin.  Kilpailutilanteet toivat ottelijoille yllättäviä liikkeitä ja haastavia tilanteita. Kilpailujen viimeisessä ottelussa Jerry Pitkänen ja Ossi Valdes näyttivät miesten vapaapainia malliksi nuoremmille ja yleisölle. Ottelu oli vauhdikasta ja valloittavaa, ja tilanteet vaihtuivat silmänräpäyksessä.


Sarjojen voittajat selvisivät ottelujen myötä. Kaikki osallistujat palkittiin pokaaleilla. Totesimme yhdessä, että kaikki osallistujat olivat voittajia. Harjoitusottelut sujuivat hyvässä yhteishengessä ja tästä on hyvä jatkaa vuoteen 2020.