Liikuntamylly ja Vuosaaren urheilutalo ottavat käyttöön koronapassin

6.12.2021

Helsingin kaupungilta on tullut tiedotus, että kaupungin liikuntapalvelun sisätiloissa edellytetään koronapassia 4.12.2021 alkaen vuoden loppuun asti (ks. alla siteerattu teksti). Näin ollen edellytys on voimassa myös Liikuntamyllyssä, joka on kaupungin tila.

Urheiluhallien omistamalta Vuosaaren urheilutalolta on tullut tieto, että myös siellä otetaan koronapassi käyttöön 7.12.2021 alkaen.

"Etelä-Suomen aluehallintovirasto päätti 2. joulukuuta 2021, että pääkaupunkiseudulla sisätiloissa järjestettävien yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten osallistujamäärä rajataan 20 henkilöön. Yleisötilaisuudessa rajoitus koskee koko tilaisuuden kestoa ja aluetta. Lisäksi aluehallintovirasto edellyttää sekä yleisölle avoimien tilojen että rajatun asiakas- tai osallistujapiirin oleskeluun tarkoitettujen tilojen käyttöä järjestettävän siten, että asiakkaiden ja toimintaan osallistuvien lähikontaktin aiheuttamaa tartunnan riskiä voidaan ehkäistä. Päätös on voimassa 4.–31.12.2021 .

Toiminnanharjoittajilla on mahdollisuus välttyä rajoituksilta edellyttämällä koronapassia. Tällä perusteella Helsingin kaupunki ottaa käyttöön koronapassin rajoitusten sijaan kaikissa niissä toiminnoissa, joissa se on mahdollista. Koronpassia ei kysytä alle 16-vuotiailta asiakkailta, yleisöltä tai osallistujilta. Koronapassia tullaan edellyttämään kaupungin tapahtumissa ja osassa asiakastiloista vuoden 2021 loppuun asti."